Geert Versnick – over en out

‘Openlijke Belangenvermenging’
zegt Open-VLD partijgenoot Luk Van Biesen

“Over en uit voor politicus-regelaar Geert Versnick”

“Open VLD heeft schoon genoeg van ’s mans strapatsen. ‘Met al die lucratieve posten creëerde hij zijn eigen rijk.’ In 2018 is er geen verkiesbare plaats meer voor hem.”

De voorbije weken was de media sterk gefocust naar het aantal mandaten van de politiekers en vooral de vergoedingen ervan. Er werd aan alle politiekers gevraagd om hun verdiensten en mandaten kenbaar te maken.
Niet iedereen komt er zonder kleerscheuren vanaf. Sommigen kregen de bijnaam poenscheppers.

Geert Versnick heeft als gedeputeerde van ruimtelijke planning van provincie Oost-Vlaanderen het PRIAK over de verkaveling Ommegang goed gekeurd, tegen het advies in van zijn eigen administratie in.

Dit is wel hoogst merkwaardig tot nu blijkt uit de lange lijst van huidige of eerdere mandaten hij eveneens een mandaat heeft (of had) bij Optima Group, projectontwikkelaar Land Invest Group en de nv LIG.

De kritieken van de verschillende kranten zijn niet mals.
Maar lees ook een heel scherp artikel over hem van zijn eigen Open-VLD partijgenoot parlementslid Luk Van Biesen.

“Meer nog dan de machtsconcentratie en de astrologisch hoge zitpenningen die Versnick (60) opstreek, zijn jongere Open VLD’ers geschokt door de ‘openlijke belangenvermenging’: als Oost-Vlaams gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening ziet hij er geen graten in om zijn eetfestijn te laten sponsoren door immobedrijven. Het is één van de uitwassen die het voorbije jaar aan de oppervlakte kwamen.”

“Die activiteiten bij vastgoedspelers zijn uiteraard betaald, maar roepen ook veel vragen op. Want hoe kan je als gedeputeerde van ruimtelijke planning op een objectieve manier met vastgoedprojecten bezig zijn, als je daar op de payroll staat?”

“De man verdient liefst 9420 euro netto per maand. Want daarnaast klust hij nog bij in de privé, voornamelijk in vastgoed. En als gedupeerde is hij natuurlijk bevoegd voor … ruimtelijke planning”

“Bovenop zijn publieke mandaten was Versnick in 2015 ook nog eens bestuurder bij Optima Group, de holding boven de halverwege juni failliet verklaarde bank. . Van 10 september 2014 tot 21 juni 2016 was hij ook bestuurder bij projectontwikkelaar Land Invest Group, waarvan voor 2014 geen aangifte te zien is op cumuleo.be.

“Open VLD heeft schoon genoeg van ’s mans strapatsen. ‘Met al die lucratieve posten creëerde hij zijn eigen rijk.’ In 2018 is er geen verkiesbare plaats meer voor hem.”

“Over en uit voor politicus-regelaar Geert Versnick”

  • In het Nieuwsblad – 23 februari 2017
    Lees het artikel hier“Het loon van Geert Versnick: Is het nu  6.500 euro per maand of 9.420?”“De liberaal bezette in 2015 overigens ook nog zeker drie private mandaten, bij Optima Group, projectontwikkelaar Land Invest Group en de nv LIG.
    Omdat die mandaten geen afgeleiden zijn uit zijn politiek mandaat, staan ze niet in de lijst en is het niet bekend wat Geert Versnick ervoor krijgt.”
  • In de tijd – 15 februari 2017 – 18 februari
    Lees het artikel hier“Bij de 5.850 euro die Geert Versnick als maandloon aangeeft, kunnen grote vraagtekens geplaatst worden.
    Op het verwijt dat hij een graaier en ‘mandatenkoning’ is, heeft Geert Versnick (Open VLD), provinciaal gedeputeerde van Oost-Vlaanderen, een duidelijk antwoord klaar. ‘Ik verdien netto 5.849,57 euro,’ meldt de Gentse liberaal op Radio 1.