Verkeer in Asper

Stationsstraat te Asper is gevaarlijkste weg in Gavere

Dit lezen we in Het Laatste Nieuws van 15 mei 2017
De Stationsstraat heeft een kwalijke reputatie. Het is de enige belangrijke verbindingsas tussen de N60 en het centrum van Gavere.

 

 

Met 12 000 auto’s per dag telt deze weg al twee jaar op rij het meeste ongevallen binnen de politiezone.
“Dit toont aan dat de bezorgdheid van de omwonenden terecht is” zegt communicatieverantwoordelijke Katie Lefever van de politie.

Mobiliteitsschepen Willy Van Hove is verrast door de cijfers. “Ik moet de cijfers eens bekijken en daarna zullen we wel zien, maar voorlopig zijn er geen maatregelen gepland”

Stationsstraat wordt in de toekomst nog gevaarlijker

Dit lezen we in Het Laatste Nieuws van 16 mei 2017

“Met de mogelijke komst van een verkaveling met 205 woningen, dreigt de verkeerssituatie in de Stationsstraat nog gevaarlijker te worden. Dat zegt het actiecomité Leefbaar Asper naar aanleiding van het artikel, gisteren in onze krant. “De verkaveling betekent namelijk 300 extra wagens tijdens de spits.”

“Dat de Stationsstraat zo druk is geworden, heeft onder andere te maken met het afsluiten van de doorsteken op de N60”, zegt woordvoerder Marc De Waele van het actiecomité Leefbaar Asper.
Dat betekent dat veel verkeer dat parallel reed nu verplicht is om de Stationstraat te nemen. Deze weg is daar echter absoluut niet op voorzien.

Simulatie van het verkeer in 2018

Tot 18 mei 2017 was de spoorweg overgang in Zingem gesloten wegens noodzakelijke aanpassingswerken.
De drukte van het verkeer was er tijdelijk.
Het geeft wel een idee hoe het verkeer er zal uitzien met o.a. de 205 woningen van de verkaveling.

Klik op de foto en de film start